Σελίδες

Η λίστα ιστολογίων μου

Powered By Blogger

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

συμπεριφορες...προς εναν,προς ολους...

Να κι ενα θεμα που απο καιρο σε καιρο με απασχολεί.Η συμπεριφορα μου,η συμπεριφορα των αλλων γενικα,η συμπεριφορα ενος συγκεκριμενου ατομου καλυτερα.
Θα κανω πρωτα αυτοκριτικη:
Ημουν 21-22 ετων,φοιτητρια,οργανωμενη σε πολιτικη νεολαια.Η σχολή; ενδιαφερουσα..Οι ομοιδεατες επισης (ετσι νομιζα δηλ).Μιλουσαμε την ιδια γλωσσα περιπου.Ομως....
θεωρω τον εαυτο μου προβατ εκεινη την εποχη και ευτυχως για λιγο.Πρωτα πρωτα για την απαξιωτικη συμπεριφορα που ειχα απεναντι σε αλλα ατομα και δευτερον διοτι δεν καταλαβα εγκαιρως τι ειναι αυτο που κανει ενα ατομο ξεχωριστο.
Το σιγουρο ειναι οτι δεν ειναι η μορφωση του/
ειχα λοιπον την εντυπωση πως ο εξυπνος,κυνικος,ετοιμολογος Π ηταν το ιδανικο ατομο για συζητηση,αντιπαραθεση η και για ερωτικη σχεση.Κρεμομουν απ τα χειλη του σχεδον.
Μετα,οταν συνειδητοποιησα πως απο λογια ολοι τα καταφερνουν,αλλα ανθρωποι ισως δεν γινουν ποτε και απο φερεφωνα καποιων κομματων καταντησουν εγωκεντρικοι και πολυξεροιΕτσι,εστριψα,την εκανα που λενε.Και αλλαξα κοσμοθεωρια.
Περασε καιρος ,μπηκα σε δουλεια,ειδα κοσμο και κοσμακη..Ανθρωποι ολων των ειδων,ολων των κοινωνικων ομαδων,καθε ειδους μορφωσης και οικονομικης επιφανειας.Απο τι ξεχωριζαν; Απ τη συμπεριφορα τους,παντα απο εκει.Για μενα τουλαχιστον.Θυμαμαι πχ ενας που ηταν αφεντικο μιας μεγαλης εταιρειας και καθοταν σ ενα γραφειακι και συμπληρωνε τα γραμματια,οταν εβλεπε πως ειχαμε δουλεια.
Ενας αλλος παλι,που οποτε του ζητουσαμε χαρτια ξεσηκωνε τον κοσμο θαρρεις και ηταν εφοπλιστης και δεν μπορουσαμε να ζηταμε απο αυτον οτιδηποτε,
Περασε καιρος,αποκτησα πολλη πειρα στο να ξεχωριζω καποια πραγματα..(παρενθεση).
Καποιος ανθρωπος ,ανθρωπος στην κυριολεξια,με ευρυ μυαλο και δικαιη συμπεριφορα,καποτε που θυμωσα μ εναν αγενη συναδελφο,μου ειπε,βρε κοριτσι μου ειναι δυνατον να θυμωνεις και να εκνευριζεσαι με καποιον που το θυμικο του δεν εχει ωριμασει;
Αλλου ομως ηθελα να καταληξω:
Στο τωρα.Στο facebook..Οχι οτι ειδικα εμενα μ απασχολει η συμπεριφορα καποιων,αλλα πως να το κανω; την εντοπιζω και την κρινω και καλα κανω εδω που τα λεμε.
Εχουμε και λεμε ξανα:
Αυτον τον χωρο ,τον θεωρω ως μια γειτονιαΜε καθε λογης ανθρωπους,που εχουν ενα κοινο σημειο αναφορας και ειναι ο τοιχος τους.
Μεσα απ τον τοιχο ,απο το τι λενε,απο το τι απαντουν η σχολιαζουν φαινεται η παιδεια τους,.Οχι η ακαδημαικη,αλλα η κοινωνικη..η συναισθηματικη τους νοημοσυνη.Το να μπορουν να αμβλυνουν τις αντιθετες γνωμες,να μετριαζουν το θυμο τους,να κατανοουν την αγνοια του αλλου για πραγματα που ισως μονο ειδικοι ξερουν και οχι ολοι.
Υπαρχουν οι ματαιοδοξοι,υπαρχουν οι υπερβολικα χαρουμενοι κι αισιοδοξοι,υπαρχουν αυτοι που αυτοδιαφημιζονται λογω δουλειας.Υπαρχουν ατομα που συμφωνουμε η διαφωνουμε .
Υπαρχουν ατομοι "φιλοι"νεοι,παλιοι, που εγιναν και πιο γνωστοι,ειπαμε και κατι παραπανω,υπαρχουν κι αλλοι που θεληματικα κρατανε αποσταση,εστω κι αν εκαναν αυτοι το πρωτο βημα.
Δεν μ απασχολει ουτε αυτο.
Μ απασχολει ομως εξαιρετικα η αγενεια.
Η οποία για μερικους θεωρειται κυνισμος και ειλικρινεια.
Για αλλους υπερβολικη εξυπναδα.
Για αλλους,αν με τροπο εντελως αοριστο βγαζουν συμπερασματα και αυτα τα θεωρουν ως δεδομενα.Οτι εχουν δικιο και δεν κανουν τον κοπο να βρουν την αρχη.
Θα μου πει κανεις και ποιον νιαζει τελικα αυτο,ολοι εν δυναμει αγνωστοι ειμαστε.Μα δεν μιλαω για αγνωστους τωρα.
Τωρα μιλαω για ατομα που λιγο η πολυ εχουν δημιουργησει καποια σχεση,στενη η οχι,δεν εχει σημασια..αλλα οι σχεσεις δεν ειναι αυτοδικια του καθ ενος,θελουν δυο ατομα για να δημιουργηθουν,
Και εφ οσον δημιουργηθουν εχουν και κανονες αλλης συμπεριφορας.
Υπαρχουν πολλοι τροποι να δηλωσεις αντιθεση,αλλη γνωμη,οποια διαφορα εχεις με καποιον .
Ποσο "μαγκας " εισαι δηλ.να μπορεις να προσβαλεις οποιονδηποτε δημοσιως και να μην σου καιγεται καρφι γιαυτο;
Καθολου μαγκας ,δυστυχως,μια εκφραση ανωριμου θυμικου ειναι κι αυτη..ενος ατομου που δεν τα εχει καλα με τον εαυτο του η με τη συνειδηση του η μ οτι τελος παντων tον κατατρεχει κι ετσι συμπεριφερεται.
Δεν ειναι μαγκια και σιγουρα δεν ειναι εξυπναδα.
Δεν ειναι αλαζονεια,δεν ειναι κυνισμος.
Ειναι μια παιδιαστικη ανωριμη συμπεριφορα.
Απο ενηλικα ατομα δεν συγχωρειται.
Απο παιδια ναι
Απο ανθρωπους που εχουν περασει πολλα στη ζωη τους δεν συγχωρειται
Απο ανθρωπους που δεν εχουν περασει πολλα και εισεπραξαν αγαπη μπολικη δεν συγχωρειται.
Δεν συγχωρειται γενικα...απο εμενα βεβαια..απο αλλους ισως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου