Σελίδες

Η λίστα ιστολογίων μου

Powered By Blogger

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ψυχες που χαθηκαν

Σημερα περασε η μερα με περισσοτερη θλιψη παρα χαρα..χαθηκε ενα μικρουλι 9 μερων -το 3ο κατα σειρα απο τα 4 καναρινακια που ειδαν το φως της μερας,το ενα εζησε μονο 2 μερες και σημερα εφυγε και το 3ο-Η κορη μου το εθαψε σε μια γλαστρα,εβαλε ημερομηνια θανατου κ ενα σταυρο  απο οδοντογλυφιδες.Και ηταν μονη της ,εγω ημουν μακρια της και δεν μπορεσα να την παρω αγκαλια οταν εκλαιγε.Συνηθιζει σιγα σιγα στην απωλεια σκεφτηκα απο τη μια,ειναι καλο εν μερει γιατι επονται και αλλες.
Δεν θελω να πηγαινω σε κηδειες και μαλιστα αγαπημενων μου ανθρωπων,δεν τις αντεχω.Σε αλλες ,ξενων γενικα για μενα πηγαινω,δινω το παρον γιατι ειναι τιμη στον πεθαμενο και την οικογενεια του.Θυμαμαι και αυτες των ηθοποιων,των τραγουδιστων ,των πολιτικων.Διαφορές μεταξυ τους πολλες,σε αλλους η συμμετοχη του απλου κοσμου ειναι μεγαλη,σε αλλους η συμμετοχη του πολιτικου κοσμου ειναι μεγαλη,διαφορά ολοφάνερη .
Διαβασα για τον Παπαζογλου αν και το ηξερα οτι ηταν θεμα ημερων απο τον Χρηστο που ηταν φιλος του και ελεγε θα τον χασουμε Ελένη.Και μετα απο λιγο μου το ειπε και ο ιδιος με περισσοτερες λεπτομερειες, ηθελε να μποιραστει τη λυπη του μ εμενα,αλλα για μενα ηταν ενας δημιουργος,γιαυτον ενας φιλος.Η τηλεοραση με τ αφιερωματα του και γενικα στο δικτυο επεσε "συρμα "που λενε...
Ηταν μια   εποχη που μια μεγαλη παρεα,απο πολιτικο κυριως  κινητρο εγινε παρεα, ακουγε σε καθημερινη βαση το ποτε Βουδας ποτε Κουδας,την εκδικηση της γυφτιας, και αλλα πολλα..τι να πεις ...ατιμη ζωη,αδικη ζωη..
Μαζευομασταν στη Θεσσαλονικη,που αλλου θα ειχαν τετοια επιτυχια αυτα,παρα στην πολη του την ίδια; και ακουγαμε,χορευαμε,τραγουδουσαμε ,κι ημασταν τοσο χαλαροι,τοσο κεφατοι,τοσο γεματοι ονειρα..
Τωρα; μεσα στο συστημα,διατηρωντας ψιγματα απο τον τοτε ενθουσιασμό,αλλα ευτυχως με ηθος σε αντιθεση με οσους μπηκαν,αλωθηκαν κ αλωσαν σ αυτο το συστημα.
Και στερουμαστε ανθρωπους και στερουμαστε δημιουργους και βλεπουμε αντιθετα οτι πιο σαπιο η ανηθικο κ φιλοδοξο στο προσκήνιο.
Δεν υπαρχουν πολιτικοι με ηθος,παει και τελειωσε αυτο το φρουτο,ουτε δημιουργοι τετοιοι που να τους σεβεται το Πανελληνιο κ αντιστοιχα ο κοσμος ολος.Ουτε και δημοσιογραφοι,ουτε κ επιχειρηματιες.Με τα χερια τους εσκαψαν κ διελυσαν εναν κοινωνικο ιστο συμπαγη κ με αξιες,αυτο του Ελληνα κ τωρα ας καμαρωσουμε τα χαλια μας.
Ας μην ειμαι μηδενιστρια,ας ελπίζω ακομα και ελπίζω ,αληθεια το λεω.Αλλα θελω να φτυσω καταμουτρα αυτους που εκλεψαν τα ονειρα των παιδιων μας για την τσεπη τους που εκει που θα πανε δεν θα εχουν τσεπες..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου