Σελίδες

Η λίστα ιστολογίων μου

Powered By Blogger

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Fair play

Fair play στη ζωη και στην πολιτική και γενικά θεωρείται ενα τίμιο παιχνιδι.Να ξερεις τους κανόνες απ την αρχή, να τους δέχεσαι και μετά ν αγωνίζεσαι για τη νίκη ή και για τον αγώνα αυτόν καθαυτόν.
Δεν επιτρέπονται ζαβολιές, κλωτσοπατιναδες, ξεκατινιάσματα, λεονταρισμοί, κομπασμοί και κάθε είδους μικροπρέπεια με την οποία μπορείς να κερδίσεις, αλλά θα είναι μια πύρρεια νίκη και δεν θα σ εκτιμάει κανείς, ίσως μονο θα σε φοβαται ,αλλα δεν θα σε σέβεται.
Και ερχόμαστε στα καθ ημας:
Τον Μάη, πρώτα ο Θεός που λένε, θα έχουμε τις ευρωεκλογές κ τις δημοτικές κ τις περιφερειακές εκλογές.
Τι ήθελαν να τις μπλεξουν κανείς δεν ξερει, αλλα τέλος παντων.
Σιγά σιγα ξετσουμίζουν οι υποψήφιοι.
Και ώ! του θαυματος , είναι ανεξάρτητοι!!! μα όλοι σχεδόν;
Και να η ανεξαρτησία απο δώ και να η ανεξαρτησία απο κει και δώστου κοκκινα πρασινα κιτρινα κ μπλε χρωματακια στις αφισσες να δηλώνουν την ανεξαρτησία , αλλα φεύ!!!!
Είναι ποτε δυνατόν να είναι ανεξαρτητος και αντιμνημονιακός πχ καποιος ο οποιος εφαγε ψωμι και παντεσπανι και τελευταία εγινε ανεξαρτητος;επειδη δεν τα βρηκαν καπου; επειδη του ειπαν στο φλυντζανι προσεχε , μαυρη μαυριλα πλακωσε κατα δώ και δεν σε βλεπω καλα;
Οχι , φιλοι μου, δεν ειστε ανεξαρτητοι.Ειστε οι περιφημοι κωλοτουμπες που αν δεν το καταλαβατε το 2009 η το 2010 η το 2014 ή το 2015 ή τωρα τελευταία, τωρα είναι αργα.
Το θαψατε το ονομα σας μαζι με τους αλλους που αδιαβαστοι εβαζαν φαρδια πλατια την υπογραφή τους απο τότε που μπήκε η χώρα στη μέγγενη με ύπουλο τρόπο,-που εσείς ούτε καταγγείλατε ούτε παραιτήθηκατε .
Τωρα;
Στη μαμα σας και μη σας ξανακουσουμε.
Τι κι αν δεν είναι οι πραγματικα ανεξαρτητοι εμπειροι;
Εσας σας ειδαμε, σας δοκιμασαμε, ολο μπλα μπλα και εργο μηδεν.
Το θεμα ειναι να παιξεις τιμια και να χασεις τιμια.Μην αρχισετε τα θα και θα, γιατι απλως το θα το σπείραν και δεν φυτρωσε.
Είδη πολιτικών σαν να λέμε είδη του κοινού ζωικού βασιλείου.
Πολιτικός απο τζάκι απο σόμπα απο καλοριφέρ κ απο αερόθερμο.(τα ξεχωρίζω για να δηλώσω την πλούσια η την λιγότερο πλούσια προέλευση)
Αυτός που ο μπαμπάς ο θείος ο παππούς η ο προπάππους ηταν και με βάση αυτο ,έχοντας επώνυμο ενα brand name,βγαίνει και πολιτεύεται.Καλη και εύκολη δουλεια.
Πολιτικός που βγήκε απ τις αλάνες απ τις σχολικές εκλογές απ τις γυμνασιακές απ τα δεκαπενταμελη ως πιο όμορφος πιο τσαμπουκάς πιο γλυφτης στους δασκάλους κ καθηγητές κ ετσι παίρνοντας την κατάλληλη κάθε φορά φόρα εκτινάσσεται προς τα πάνω.Αξιζει ετσι σκέτα η χρειαζεται κι αλλα εφόδια;Δεν ξερω .Αυτος ομως ξερει και το δουλεύει.
Πολιτικός μέσα απο αγώνες συνδικαλιστικούς.Είχε κάποτε συνείδηση οτι ανήκε στην εργατική τάξη η στην αγροτική,ίσος κ όμοιος με τους δικούς του κ είχε όραμα να καλυτερέψει τη θεση τους κι αυτός να είναι μπροστάρης.Συνηθως εχει και γνώση τουλάχιστον την ελάχιστη για τα δικαιώματα κ υποχρεώσεις του κλάδου αλλα επισης και τα γενικά δικαιώματα των εργαζομενων .Μισει γενικά τ αφεντικα;αλλοτε τα μισεί κ είναι ενάντια και αλλοτε τα βρίσκει μαζι τους σε οφελος των πολλών κ αλλοτε σε δικό του όφελος.Παρ ολα αυτά ομως ανέρχεται κι αυτός μεχρι τα ανωτατα σκαλιά ,τίμιος η όχι, μόνο αυτός το ξέρει,και κάποτε πολιτευται.
Πολιτικός "είδα φως και μπήκα".Ευκαιριακός τυχοδιώκτης αριβιστας έξυπνος πονηρός μακιαβελι σκέτος και με βάση τα παραπάνω σε ηλικια ωριμότητας μπαίνει όπου του φανεί οτι θα επωφεληθει.Καποια στιγμή τον καταλαβαίνουν κι αυτόν .
Πολιτικός απο διαφώτιση.Στην εφηβεία του γοητεύεται απο φρασεις βαρύγδουπες είτε τις καταλαβαίνει είτε όχι.Εντάσσεται μετα απο ψήσιμο.Αρχιζει απ τα χαμηλά και διαφωτιζεται συνεχώς.Δεν ξεχωρίζει την πραγματικότητα γιατί η πλύση εγκεφάλου ειναι τόσο σημαντική που μπορεί να διαρηξει δεσμούς οικογενειακούς κ βάζει το κόμμα πάνω απ όλα.Μαθαινει κ ανεβαίνει.Μαθαινει κι ανεβαίνει και κάποτε τον επιβάλλουν στον πολιτικό στίβο.Μονο αυτός ξερει τι πιστεύει μέσα του γιατί το εξω του ειναι διαφορετικό κ διαβασμένο τόσο που δεν τον παραβγαίνει κανείς.
Πολιτικός ιδεολόγος αγνός κ πατριωτης.Αγνωστο η σπάνιο είδος.Η επιστήμη ακομα ψάχνει να βρει όντα τέτοιου τυπου ώστε ν αναλύσει τα χαρακτηριστικα τους.
Η μπορεί να υπάρχουν αλλα τους τρώει η μαρμάγκα στο διάβα τους με μέσα όπως συκοφαντιση και απαξίωση και αποδομηση.
Επειδή πλησιάζουν ΕΚΛΟΓΈΣ